Επιστολή – διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στη διοργάνωση της Έκθεσης του Στρασβούργου, απέστειλε το Επιμελητήριο στα οποία αναφέρονται τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ρεθύμνης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης έκθεσης εμπορικού – τουριστικού ενδιαφέροντος στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στο διάστημα 22-28 Οκτωβρίου 2012.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δήμου, για μια εκδήλωση συνολικού προϋπολογισμού ύψους 200.000,00 ευρώ.

Τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της προβολής του Κρητικού πολιτισμού και την ανάδειξη του Ρεθύμνου σε ευρωπαϊκό και διεθνή τουριστικό προορισμό, προφανώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Όμως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τόσο της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ρεθύμνης, όσον και των Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων, την συμμετοχή των οποίων πιεστικά και ασμένως επιζητεί ο Δήμος Ρεθύμνης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγχείρημα παράτολμο και, λόγω της απροθυμίας συμμετοχής εκθετών και ύπαρξης χορηγών, αμφιβόλου αποτελέσματος, εφόσον, τελικά, δεν γίνει εφικτή η συγκέντρωση του απαιτουμένου ποσού μιας αξιόλογης και ισάξιας, των προηγούμενων διοργανώσεων, παρουσίας. Συγχρόνως, δεν λείπουν και οι αιτιάσεις για απουσία κριτήριων, με βάση τα οποία προσεγγίζονται από το Δήμο Ρεθύμνης και επιλέγονται επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, την μείωση των διαθεσίμων κεφαλαίων του λόγω εφαρμογής του PSI, για την μείωση του Ελληνικού χρέους, ύστερα από αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης, ανακοίνωσε την επιχορήγηση των εξόδων των επιχειρήσεων – μελών του για διευκόλυνση της συμμετοχής τους στην έκθεση, παρά τον περιορισμό των διαθεσίμων κεφαλαίων του, ως εξής: α) συμμετοχή επιχείρησης σε ατομικό περίπτερο, ποσό 1.500,00 ευρώ, β) συμμετοχή επιχείρησης σε ομαδικό περίπτερο, ποσό 800,00 ευρώ.

Συγχρόνως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ύστερα από αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης, δεσμεύθηκε ότι, εκτός της επιδότησης των εξόδων – μελών του στην έκθεση, θα συμμετάσχει και στα γενικά έξοδα διοργάνωσης με το ποσό των 3.000,00 ευρώ, την ίδια στιγμή που ο κ. Δήμαρχος Ρεθύμνης φέρεται να δηλώνει ότι η διοργάνωση αυτή θα κοστίσει στο Δήμο και στις Δημοτικές του επιχειρήσεις το «αστρονομικό ποσό των μηδέν ευρώ».

Παρά την παραπάνω προσφορά της, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με έκπληξη διαβάζει στις σημερινές (16/10/2012) τοπικές εφημερίδες συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμος Ρεθύμνης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων φορέων, συνέντευξη στην οποία όχι μόνο δεν προσκλήθηκε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, αλλά ούτε και υπάρχει σ’ αυτή η παραμικρή μνεία για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα έξοδα διοργάνωσης.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ρεθύμνης είτε αποσιωπά, είτε εκμηδενίζει την συνεισφορά του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στις εκδηλώσεις που αυτό επιχορηγεί, είτε πρόκειται για διοργάνωση καρναβαλικών εκδηλώσεων, είτε πρόκειται για διοργάνωση σκακιστικών εκδηλώσεων κλπ.

Τελειώνοντας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης εκφράζει τη λύπη της και την έντονη δυσαρέσκειά της για την υποβάθμιση, από τον Δήμο Ρεθύμνης, της συμμετοχής της στα έξοδα διοργάνωσης της έκθεσης στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook