Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου από τις 8 το πρωί της 27ης μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τη σημασία της γιορτής.

Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα από το φιλόλογο, γραμματέα του ΠΥΣΔΕ Π.Ε. Ρεθύμνης, κ. Νικόλαο Ποταμιάνο.

Στέψη του μνημείου από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ώρα 10:45 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Αρετάκη Κωνσταντίνα φιλόλογο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίσης οχήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που χρησιμοποιήθηκαν από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων).

Συντονιστή της παρέλασης ορίζουμε τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Ανδρέα Κουρμούλη.

Ώρα 16:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ώρα 17:00 Κατανυκτικός Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη - Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.

Ώρα 17:30 Επίσημη υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τελετάρχης έχει οριστεί ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κ. Σταύρο  Παλτατσίδη.