Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, καθώς για την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Κατεβάζουν ρολά όλα τα καταστήματα στην Κρήτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους Κρήτης – μέλη της ΟΕΣΚ – για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων κατά τόπους και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της αγοράς, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΕΣΕΕ με τις παρακάτω διεκδικήσεις:

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ…

Ο Χ Ι

• Στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
• Στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
• Στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
• Στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
• Στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων.
• Στην ανεργία και τα λουκέτα των εμπορικών καταστημάτων.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ…

ΝΑΙ

• Στην ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
• Στην πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας.
• Στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
• Στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
• Στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.

 


με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook