Πολύ καλά "εξοπλισμένος" ήταν ένας 49χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους δύο 22 και 24 ετών,  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελούντας του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου.

Ο 49χρονος κατηγορείται  για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδω, ενώ και οι τρείς κατηγορούνται για παραβάσεις του Ν. περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και στην Ομάδα (ΔΙ.ΑΣ.) Αγίου Νικολάου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία του 49χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία (1) ξιφολόγχη με μήκος λάμας 57 εκατοστών με την θήκη της.
• Διακόσιες ενενήντα εννέα (299) κροτίδες.
• Εβδομήντα πέντε (75) πλήρη φυσίγγια κρότου διαμετρήματος των 9mm.
• Δύο (2) κάλυκες φυσιγγίων κρότου διαμετρήματος των 9mm.
• Ένα (1) βαλιτσάκι μεταφοράς πιστολιού ρέπλικα.

Επίσης κατασχέθηκαν τρεις (3) κυνηγετικές καραμπίνες, όπλα τα οποία κατείχε νόμιμα ο 49χρονος, παραβίασε όμως τους όρους και προϋποθέσεις κατοχής τους.

Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, στο κοινό ποίμνιο των ανωτέρω ημεδαπών, ο 24χρονος και ο 22χρονος δήλωσαν αδυναμία συγκέντρωσης του ποιμνίου τους για έλεγχο – καταμέτρηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος κατείχε διακόσια είκοσι έξι (226) αιγοπρόβατα λιγότερα από αυτά που είχε δηλώσει στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2012.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.