Ένας ακόμη απατεώνας κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγάπη που έχει μια μητέρα, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, για το παιδί της.

Θύμα, αυτή την φορά, μια 81χρονη Ρεθυμνιώτισσα η οποία κατήγγειλε την απάτη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης το πρωί της Τρίτης 16/10, στο Ρέθυμνο, παρουσιάστηκε στην 81χρονη ως φιλικό πρόσωπο του παιδιού της, ισχυριζόμενος ότι τον έστειλε αυτός να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ τα οποία είχε άμεση ανάγκη.

Η 81χρονη πείστηκε και παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, στον άγνωστο δράστη, ο οποίος φυσικά έγινε καπνός.

Ο δράστης αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης συμβουλεύει:

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.