Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με το Spiegel ειλημμένη, παρά τις επίσημες αναφορές, και θα γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε να μείνει μεν η χώρα στην Ευρωζώνη αλλά χωρίς να μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία.

Με τα χρήματα από τον λογαριασμό θα καλύπονται οι τόκοι και τα υφιστάμενα χρέη ωριμάζουν. «Πρόσθετα κενά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τα κλείσει η ίδια η Αθήνα, γράφει το Spiegel.

Από την πλευρά της, και η Sueeddeutsche Zeitung (SZ) μιλά για εκταμίευση σε δεσμευμένο λογαριασμό, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, γιθα αποπληρωμή του χρέους. «Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων» γράφει η εφημερίδα.

Τα 31,5 δισ. ευρώ θα έχουν εκταμιευτεί το αργότερα μέχρι το Νοέμβριο, σύμφωνα με τις πηγές, και επί της αποδέσμευσης θα αποφασίζει η τρόικα. Σύμφωνα δε με την SZ, η υπό κατάρτιση έκθεση της τρόικας θα φτάσει στις Βρυξέλλες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Κύρια στόχευση του Βερολίνου είναι να αποφευχθεί τρίτο πακέτο για την Ελλάδα -υπερψήφιση του οποίου θα ήταν αρκετά δύσκολη από τη γερμανική Βουλή. Η επιλογή του δεσμευμένου λογαριασμού ωστόσο είναι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, επιλογή που στηρίζει και η Γαλλία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook