''Μπροστά στις απαράδεκτες πιέσεις της τριμερούς επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης , Δ.Ν.Τ. ,και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αποκαλείται Τρόικα για την οριστικοποίηση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων εξαθλίωσης των Ελλήνων εργαζομένων και μικρομεσαίων.
 
Η Ευρωπαϊκή κρίση η οποία πλήττει κατά κύριο λόγο τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με περικοπές μισθών και συντάξεων και την αποδιάρθρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απαιτούνται πρωτίστως αναπτυξιακά μέτρα και πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κατ΄ επέκταση πλούτος , ώστε να αυξηθεί η φορολογική βάση και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Το Ελληνικό χρέος είναι δυσβάσταχτο για τους Έλληνες , ασήμαντο όμως για την Ευρωζώνη , η οποία προφανώς δεν κινδυνεύει από αυτό, αλλά από την ανεξέλεγκτη απολύτως αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη, αν δεν κατανοηθεί αυτός ο κίνδυνος από τους ηγέτες της Ευρώπης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα που την απαρτίζουν και τους Έλληνες βουλευτές να αναδείξουν τη διάσταση αυτή και να μην συνεργήσουν με την στάση και την ψήφο τους στην αδιέξοδη πορεία της χώρας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τους πολίτες της Κρήτης στηρίξουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων.