Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, προχώρησε σε νέα διανομή τροφίμων σε εκατοντάδες οικογένειες που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες και ευπαθείς, ομάδες του πληθυσμού.

Η νέα διανομή, πραγματοποιείται από χθες και συνεχίζεται σήμερα 18 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ενώ στις Μοίρες η δράση αλληλεγγύης έγινε χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης το διάστημα αυτό ενισχύθηκε με τρόφιμα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Ηρακλείου, εθελοντές της οποίας πραγματοποιούν τις ημέρες αυτές εκστρατεία συλλογής τροφίμων με ιδιαίτερη ανταπόκριση του κόσμου, μέσω των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκη Α.Ε.» και «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Στις δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας, που έσπευσαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας.

«Η έμπρακτή αλληλεγγύη των συμπολιτών μας με την προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας, μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για το παρόν και το μέλλον. Η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανακούφισης και ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικοοικονομικά οικογενειών μέσω του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου».

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης τονίζει ακόμα ότι «οι δράσεις αλληλεγγύης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, απλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας».

Η τμηματάρχης ανθρωπιστικών υποθέσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Ηρακλείου, Τόνια Βενέρη ανέφερε ότι η κοινωνική δράση της οργάνωσης δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμμετείχε και πρόσφερε τρόφιμα στο «καλάθι αγάπης» που είχαμε στήσει έξω από το σούπερ Μάρκετ «Max-Χαλκιαδάκης» το προηγούμενο Σάββατο στη Λ. Καζαντζίδη. To 90% του κόσμου έδωσε τρόφιμα τα οποία μοιράζουμε σήμερα στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης».

Η κ. Βενέρη υπενθυμίζει ακόμα ότι το κοινωνικό έργο της οργάνωσης θα συνεχιστεί με την συγκέντρωση τροφίμων το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Λ. Κνωσού «και καλούμε για άλλη μια φορά τους Ηρακλειώτες να δείξουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε την αλληλεγγύη τους, βοηθώντας με τρόφιμα οικογένειες που το έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη, κάτι που διασφαλίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης που επιτελεί το σημαντικό έργο» καταλήγει η κ. Βενέρη.

Εξάλλου ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βασίλης Βαρδαβάς συμπληρώνει ότι «από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά οικογενειών που έχουν ανάγκη να ενισχυθούν με τρόφιμα πρώτης ανάγκης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook