Το προφίλ του Ηλία Παναγιώταρου, βουλευτή της Χρυσής Αυγής,  περιγράφει το BBC μέσα από μία αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος την Τετάρτη.

Το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο «μαρκάρει» στενά τον κ. Παναγιώταρο, ρωτώντας τον για τις ιδέες του αναφορικά με το ρατσισμό, την ωμή βία, αλλά και για το πώς βλέπει το γεγονός ότι μέσα στην ελληνική Βουλή υπάρχει ένα ακροδεξιό κόμμα που «φορώντας» στολές παραστρατιωτικής οργάνωσης, παίρνει το νόμο στα χέρια του, τσεκάρει την ταυτότητα των πολιτών και αναποδογυρίζει με τόση ευκολία τους πάγκους στις λαϊκές αγορές.

«Έχουμε εμφύλιο», για όποιον δεν το έχει καταλάβει δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα νέο είδος εμφυλίου. Από τη μία θα βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και άνθρωποι που θέλουν την Ελλάδα όπως ήταν πριν και από την άλλη παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα πολλές φορές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν  η Χρυσή Αυγή προωθεί τη βία κατά των μεταναστών, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Eμείς αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να φύγουν άμεσα από τη χώρα καθώς είναι παράνομοι. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, οι πολίτες πρέπει να βρουν τρόπους για να προστατευθούν».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην παρουσία του βουλευτή στα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την αμφιλεγόμενη παράσταση «Corpus Christi», η οποία παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την ύπαρξη του Ιησού και των Μαθητών του.

Το βρετανικό δίκτυο δίνει έμφαση στις «ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές» που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της παράστασης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook