“Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σύντομα λύσεις για τη Χρυσή”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας.

Στη σύσκεψη που έγινε με απόφαση του κ. Δεικτάκη μετά από το αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη για επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν, συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις αφού οι μόνιμες λύσεις θα χρειαστούν περίπου 2-3 χρόνια και επεσήμανε πως “ο κανονισμός λειτουργίας που θα συνταχθεί αλλά και ο τρόπος που θα διαχειριστεί ο δήμος της Ιεράπετρας το νησί θα λειτουργεί με τρόπο που θα διασφαλίζει το περιβάλλον”.

Παράλληλα απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής υπογράμμισε πως θα επιλεγεί το συντομότερο δυνατόν, η συμφερότερη και καλύτερη λύση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σημείωσε ότι το νησί έχει μια σειρά δεσμεύσεις από πολλές υπηρεσίες και έκανε λόγο για εναγκαλισμό του νησιού από πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες που η έλλειψη συντονισμού δημιουργεί κενό με αποτέλεσμα να υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές.

“Θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο κατεύθυνσεις. Στη μεσομακροπρόθεσμη θα πρέπει να γίνει ο κανονισμός λειτουργίας που θα τυγχάνει της έγκρισης των υπηρεσιών αλλά προπάντων της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ιεράπετρας.

Επίσης να ολοκληρωθεί μια διαχειριστική μελέτη μαζί με μια περιβαλλοντική που θα προβλέπει τι ακριβώς πρέπει να γίνει κι ένας φορέας διαχείρισης του νησιού. Αυτά όμως θα απαιτήσουν χρόνο.

Μέχρι τότε θα πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις κι εκεί ζήτησα την υπέρβαση από τον Γενικό Γραμματέα”, τόνισε ο κ. Αναστασάκης, ευχαριστώντας τον κ. Δεικτάκη για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή του.

Όπως συμφωνήθηκε θα ακολουθήσει νέα συνάντηση στις αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να υπάρχει σχετική προετοιμασία για να προχωρήσει η πρωτοβουλία σε επόμενο στάδιο όπου θα περιλαμβάνει και τον πρώτο υλοποιήσιμο σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook