Η ιστορία της 14χρονης Πακιστανής μαθήτριας, Μαλάλα Γιουσαφζάι, που συγκίνησε όλο τον κόσμο, δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη και την Angelina Jolie, η οποία δεν είναι μόνο γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητες αλλά και για την ευαισθησία της -κυρίως- για τα παιδιά τα οποία είναι θύματα της βίας και των πολέμων.

Η Χολιγουντιανή σταρ και πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε ένα «γράμμα» της αναφέρθηκε σε όλα όσα είπε στα παιδιά της για τη μικρή Μαλάλα, που έγινε διεθνώς γνωστή για τον αγώνα της κατά των ωμοτήτων που διαπράττουν οι Ταλιμπάν και η οποία τις τελευταίες ημέρες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον της την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της.

«Ένιωσα υποχρεωμένη να μοιραστώ την ιστορία της Μαλάλα με τα παιδιά μου. Ήταν δύσκολο γι\’ αυτά να κατανοήσουν ότι σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν άνδρες που προσπάθησαν να σκοτώσουν ένα κοριτσάκι του οποίου το μοναδικό… έγκλημα είναι η επιθυμία να πηγαίνει στο σχολείο», αναφέρει η Jolie σε άρθρο της στο «Daily Beast», με τίτλο: «We all are Malala» (Είμαστε όλοι Μαλάλα).

Μάλιστα η Angelina αναφέρθηκε και στις ερωτήσεις που της έκαναν τα παιδιά της, μεταξύ τους και η πρόταση του 8χρονου Pax, να χτιστεί ένα άγαλμα για τη μικρή Πακιστανή, αλλά και η ερώτηση της 6χρονης Shiloh, αν η Μαλάλα έχει ένα κατοικίδιο και αν θα μπορούσε να το πάρει μαζί της στο νοσοκομείο.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο άγχος που είχαν τα παιδιά της βλέποντας τα άλλα παιδιά στο Πακιστάν να στηρίζουν τη 14χρονη κρατώντας κεριά στο δρόμο. «Ο γιος μου ανησύχησε ότι θα πυροβολούσαν όλα αυτά τα κορίτσια γιατί στηρίζουν τη Mαλάλα. Του είπα ότι γνωρίζουν τον κίνδυνο, αλλά το γεγονός ότι το κάνουν, δείχνει πόσα πράγματα σημαίνει γι\’ αυτά η μικρή».

Όσο για την απάντηση που έδωσε στα παιδιά της, όταν τη ρώτησαν γιατί «αυτοί οι άντρες θέλησαν να σκοτώσουν τη Μαλάλα» εκείνη τους απάντησε ότι «η εκπαίδευση είναι πολύ ισχυρό όπλο, που απαγορεύεται να \”κρατούν\” στα χέρια τους οι \”αδύνατοι\”».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook