Θετικά σχόλια σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα \”βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει όμως λόγους να ελπίζει, καθώς υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης\”.

 Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Παράλληλα, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση τριών Επιτροπών της βουλής -στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, τη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και την ειδική διαρκή επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων- χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα, νόμιμη και δίκαιη την πρόταση για το ευρωομόλογο, αλλά σημείωσε πως είναι μη εφαρμόσιμη σήμερα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη, ο επίτροπος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όπου τέθηκαν επί τάπητος οικονομικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο.

Ert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook