Δεκάδες ειδησεογραφικοί ιστότοποι του και ο ξένος Τύπος αναδημοσιεύουν με έμφαση φωτογραφίες από τα πάρτι στην βίλα του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, που πρωτοδημοσιεύθηκαν από την ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα l'Unita

Σύμφωνα με την l'Unita, οι οκτώ συνολικά φωτογραφίες τραβήχτηκαν με τα κινητά των καλλονών που έπαιρναν μέρος στα δείπνα που οργάνωνε ο μεγιστάνας πρωθυπουργός. Σε μια από την φωτογραφίες, σύμφωνα πάντα με την λεζάντα της εφημερίδας, η σόου-γκερλ Μπάρμπαρα Γκουέρρα, είναι ντυμένη αστυνομικίνα και κρατά χειροπέδες.Σε μια άλλη, ο ατζέντης Λέλε Μόρα (σε βάρος του οποίου διεξάγονται έρευνες για προαγωγή στην πορνεία) είναι ξαπλωμένος σε μεγάλο καναπέ και παίζει με έναν άλλον φιλοξενούμενο.

Σε άλλες τρεις εικόνες, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει γωνιές της βίλας του Άρκορε (μια βιβλιοθήκη και μια τηλεοπτική γιγαντοοθόνη), ενώ, σε άλλες δυο φωτογραφίες, διακρίνονται κοπέλες οι οποίες, χαμογελώντας, αγκαλιάζονται και φιλιούνται.

Πρόκειται -υπογραμμίζει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα- για υλικό που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία των εισαγγελέων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην δίκη του «Ρούμπι Γκέιτ» που, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου στο Μιλάνο.

Η l'Unita υπενθυμίζει, με σκωπτική διάθεση, την φράση του ιταλού πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica: «είμαι σαν τις καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, βοηθάω όποιον έχει ανάγκη --πληρώνω οδοντογιατρούς και δίδακτρα-- χωρίς να ζητώ κανένα απολύτως αντάλλαγμα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο «Καβαλιέρε».