Μια 20χρονη Αφγανή αποκεφαλίστηκε από την πεθερά της , με τη βοήθεια ενός εφήβου, στο δυτικό Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας στην επαρχία Χεράτ, Αμπντούλ Αρουφ Αχμάντι, τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το άψυχο σώμα της κοπέλας πετάχτηκε σε χαντάκι. Η αστυνομία συνέλαβε τον έφηβο Νατζιμπουλάχ που αποκεφάλισε τη γυναίκα στην περιοχή Γκοζαρά, στις 15 Οκτωβρίου, είπε ο εκπρόσωπος. Ενώ ο ρόλος του εφήβου ερευνάται, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πεθερά της κοπέλας έχει κρυφτεί και είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων η Γκολ δολοφονήθηκε από το σύζυγό της επειδή αρνήθηκε να οδηγηθεί στην πορνεία. Ήταν τέσσερις μήνες παντρεμένη.

Η Σούζαν Νόσελ της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε:

Η τραγική μοίρα της Μαχ Γκολ είναι ένα ακόμη περιστατικό που υπογραμμίζει τις συνθήκες βίας τις οποίες βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή.

Στις αρχές Οκτωβρίου άλλη μια Αφγανή είχε αποκεφαλισθεί, από έναν διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής, στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από 10 ημέρες αλλά τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

 

nocomments.gr