Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας με μια σειρά από πλούσιες δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και νέους του Δήμου να γνωρίσουν δομές της Δημοκρατίας μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Κογκρέσου και για το τρέχον έτος έχει ως θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες».

Ο Δήμος Φαιστού και φέτος λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ως «Πόλη των 12 Αστέρων» καθώς τηρεί τις προϋποθέσεις και έχει δεσμευτεί οργανώνοντας δράσεις με ευρωπαϊκή διάσταση που θα αναδείξουν τον ρόλο των τοπικών αρχών για την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ομάδες εργασίας με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα συμβάλλουν σε λιγότερο αποκλεισμένες κοινότητες».

Οι πολίτες χωρίζονται σε ομάδες με ειδικούς επιστήμονες συζητούν για το θέμα των προσφύγων. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα παιχνίδι ρόλων, όπου οι πολίτες χωρισμένοι και πάλι σε ομάδες μπαίνουν στη θέση των προσφύγων και ζουν την περιπέτεια της προσφυγιάς. Η
συνάντηση ολοκληρώνεται με μια σύντομη συζήτηση για τα αίτια της προσφυγιάς.

«Ανοικτή συζήτηση με τους νέους του Δήμου Φαιστού»

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους νέους του Δήμου Φαιστού σε συνάντηση στο Δήμο για να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, (σπουδές, εργασία κ.α.) ακούγοντας τις απόψεις τους και αναζητώντας μαζί τους λύσεις. Προτάσεις, ιδέες και δράσεις που θα ήθελαν οι νέοι να πραγματοποιηθούν στο Δήμο Φαιστού

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Για μια μέρα Δήμαρχος»

Οι μαθητές των σχολείων θα επισκεφθούν το Δήμο και θα συνομιλήσουν με τη Δήμαρχο και τους αιρετούς μαθαίνοντας για τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συζητήσουν μαζί τους θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους νέους.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Οι νέοι του Δήμου Φαιστού συναντούν τη δημοκρατία»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Europe Direct ενώ θα γίνει και παρουσίαση από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Youthnet Hellas των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Youth in action και τις δυνατότητες που οι νέοι έχουν να συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο να αυξήσουμε την προσοχή των νέων στην τοπική δημοκρατία και τη συμμετοχή τους στην τοπική πολιτική.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Νέοι και εθελοντισμός»

Ο δήμος Φαιστού θέλοντας να ενισχύσει το αίσθημα ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό διοργανώνει μια συνάντηση με νέους της περιοχής για να συζητήσουν για τον εθελοντισμό και να καταρτίσουν από κοινού ένα σχέδιο δράσης για μελλοντικές δράσεις στο Δήμο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Μέγαρο, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις Μοίρες και ώρα 10:00π.μ. εκτός από την «Ανοικτή συζήτηση με τους νέους του Δήμου Φαιστού» που θα πραγματοποιηθεί στις 3:00μ.μ.