Χιλιάδες πολιτών κατάκλυσαν σήμερα τους δρόμους στις πόλεις της Κρήτης, δίνοντας βροντερή παρουσία στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα, τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, ενώ πολύ ικανοποιητική ήταν και η συμμετοχή στην γενική απεργία, τόσο των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, όσο και των εμπορικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί πως σήμερα και για πρώτη φορά, στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και τα ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων της Κρήτης.

Μαζική συμμετοχή στα Χανιά

Μαζικά συμμετείχαν οι Χανιώτες στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νέα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνση. Η σημερινές απεργιακές εκδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από παλμό ενώ η παρουσία των πολιτών ήταν εντυπωσιακή.

\"\"

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σήμερα κλειστά παραμένουν όλη την ημέρα τα εμπορικά καταστήματα, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία ενώ στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έλαβαν μέρος και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων που σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάρκαραν τα οχήματα τους στην πλατεία Ελευθερίας στα Δικαστήρια και πεζή μετέβησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΕΚΧ και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων. Σημειώνεται πως στη σημερινή πορεία συμμετείχαν και μαθητές απο τα σχολεία των Χανίων. Το συλλαλητήριο κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας στα δικαστήρια.

Στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το νεα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση το παρόν έδωσαν και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, που νωρίτερα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον κόμβο των Μουρνιών.

Εν τω μεταξύ κλειστοί παρέμειναν οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου των Χανίων καθώς η συμμετοχή των απεργών στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική και εντυπωσιακή.

\"\"

Νωρίτερα την δική του ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποιησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΠΑΣΥ καθώς και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας των Δικαστηρίων

Μεγάλες συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται και το Ηράκλειο, με τη συμμετοχή να είναι κυριολεκτικά μαζική. Στο κέντρο της πόλης, στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, ελάχιστα είναι τα καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά, ενώ στη συγκέντρωση συμμετέχουν αγρότες, έμποροι και βέβαια εργαζόμενοι.

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν-όπως και την προηγούμενη φορά- ασθενοφόρα και τρακτέρ, ενώ οι χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν τον παλμό. Από πολλούς η σημερινή κινητοποίηση χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της σκληρότητας των μέτρων που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα η πορεία του ΕΚΗ καταλήγει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Οι διαδηλωτές προχώρησαν στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της Α.Δ.Κ. ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δεικτάκη.

Μελανό σημείο της μαζικής κινητοποίησης, η χωριστή πορεία που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συγκεντρώσει αρκετούς εργαζόμενους, ωστόσο στη δύσκολη αυτή συγκυρία ο διαχωρισμός των διαδηλωτών δε βοηθά την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, για να στείλει από το Ηράκλειο, ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο μήνυμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook