Λύση στο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών δίνει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με βάση την απόφαση του Υπουργού γίνεται γνωστό ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του ν. 3966/2011, όπως τροποποιήθηκε με το αρθ. 44 του Ν. 4071/2012 θεσπίστηκε η εισαγωγή των φοιτητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βάσει της ειδικής κατηγορίας των κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να καλυφθούν οι περιπτώσεις εκείνες που χρήζουν κοινωνικής ευαισθησίας, αξιοκρατικά και με βάση τα μόρια τους, όπως ισχύει για όλους τους υποψηφίους.

«Αναφορικά με τον αριθμό εισακτέων ειδικών περιπτώσεων, σας γνωρίζουμε ότι με σχετική απόφαση:

«Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στα Τμήματα και στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακ. έτος 2012-2013», καθορίστηκε ο αριθμός των εισακτέων τόσο της γενικής σειράς όσο και των ειδικών περιπτώσεων.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα διατηρήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα, ενώ αυξήθηκαν οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων, γιατί ελήφθη μέριμνα περαιτέρω ενίσχυσης οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες αίροντας περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες.

Ο αριθμός των επιπλέον θέσεων αντιστοιχεί στο 15.9% του φετινού συνολικού αριθμού των εισακτέων, έναντι του 10.8% του αντίστοιχου αριθμού πέρυσι», επισημαίνει η απάντηση του Υπουργού στον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook