\”Η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση και έχει δανείσει 15 δισ. στην Ελλάδα\”, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ZDF η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο εκδήλωσης, της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, στο Βερολίνο.

\”Όλοι συζητούν για το πόσα λεφτά δανείζετε στους Έλληνες και πόσο κοστίζει αυτό στον Γερμανό φορολογούμενο. Η αλήθεια όμως είναι πως η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δισ. ευρώ από αυτή την κρίση. Και έχει δανείσει 15 δισ. στην Ελλάδα. Και ακριβώς λόγω των τόκων, κανείς συνταξιούχος στη Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς τους Έλληνες να το ξέρει αυτό ο γερμανικός λαός\”, είπε χαρακτηριστικά.

\”Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Δεκαπέντε νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι\’ άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο\”, πρόσθεσε.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σόιμπλε και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερα χρήματα, η κυρία Μπακογιάννη -μεταξύ άλλων- είπε:

\”Αυτό που ζητείται από την Ελλάδα και στο χρόνο στον οποίο ζητείται να γίνει, δεν έχει ζητηθεί από καμία χώρα. Κανείς λαός δεν έχει κάνει τόσα πολλά, παρά μόνο σε καιρό πολέμου. Δε ζούμε όμως σε καιρό πολέμου. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτά τα δυο επιπλέον χρόνια, χρειαζόμαστε χώρο να αναπνεύσουμε, δε θέλουμε κι\’ άλλα χρήματα, πρέπει όμως να διαρθρώσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι επιτυχείς. Αλλιώς τι νόημα έχει;

Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξει η απόλυτη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Είναι αδύνατο. Φανταστείτε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πάνε στο φαρμακείο. Υπάρχουν παιδιά που στην Ελλάδα του σήμερα, πεινάνε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook