Μετά από συνεργασία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη σχετικά με την «υπογραφή συμπληρωματικών συμβάσεων για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ηράκλειο-Μεσσαρά», προέκυψε η εξής ενημέρωση:

Σχετικά με την πρώτη εργολαβία, «εκκρεμούσε η έγκριση της Συμπληρωματικής Σύμβασης του «Απομαρμά-Καστέλλι», ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη μεταφορά των αρχαιοτήτων που έχουν ανασκαφεί. Η σύμβαση έχει αποσταλεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προχωρά κανονικά».

Για «το έργο Αγ.Βαρβάρα- Απομαρμά εκκρεμεί η τελική έγκριση της Συμπληρωματικής Σύμβασης, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, και περιλαμβάνει την αποκατάσταση των κατολισθήσεων και αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προέκυψαν από την εκδήλωση αστοχιών σε δύο μεγάλα ορύγματα του έργου και τα οποία προκάλεσαν σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του. Έχουν συνταχθεί οι σχετικές μελέτες αποκατάστασης και αναμένεται η έγκρισή τους ενός των ημερών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook