Πτήση της Air Canada με προορισμό το Σίδνεϊ κατάφερε να \’\’διασώσει\’\’ ένα ναυαγό, ο οποίος βρισκόταν σε ένα ακινητοποιημένο ιστιοπλοϊκό, ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η πτήση με αριθμό AC033 εκτράπηκε της πορείας της, όταν εντόπισε ένα ενεργοποιημένο φάρο έκτακτης ανάγκης στη θάλασσα. Οι πιλότοι κατέβηκαν στα 5.905 πόδια και χρησιμοποιώντας κιάλια, είδαν το σκάφος και τον άνδρα που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο ιστιοπλόος φέρεται να ξεκίνησε από την περιοχή του Σίδνεϊ δύο εβδομάδες νωρίτερα, από τη διάσωσή του, και για μία εβδομάδα έπλεε με σπασμένο ιστίο, έχοντας εξαντλήσει και τα καύσιμά του. Έτσι, ανήμπορος να κάνει κάτι, έπλεε στα ανοικτά παρασυρμένος από τα θαλάσσια ρεύματα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ περίπου 90 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Peter Fitzpatrick, δήλωσε στην εφημερίδα Globe and Mail πως: \’\’Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στον εντοπισμό, αλλά στις άσχημες καιρικές συνθήκες\’\’

Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό ένα αεροσκάφος έφτασε στο σημείο και έριξε μία σκάλα, ώστε να διασώσει το ναυαγό. Επιπλέον, ένα εμπορικό πλοίο κλήθηκε για να προστατεύσει το ιστιοπλοϊκό από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ο ναυαγός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είναι ασφαλής και καλά στην υγεία του.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook