Προς εκτόνωση οδεύει η βεντέτα μεταξύ Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις απειλές του γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Βούτση περί πρότασης μομφής σε περίπτωση που δεν φέρει ο κ. Μεϊμαράκης στην Ολομέλεια για συζήτηση την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι «εγώ δεν λειτουργώ κατά από απειλές και εκβιασμούς» νωρίτερα όμως φαίνεται πως υπήρξε συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη κατά την οποία δόθηκαν εξηγήσεις και εκτονώθηκε η κρίση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μεϊμαράκης θα συνεννοηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής να συζητηθεί τέλος Οκτωβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πέραν αυτών, ο Πρόεδρος της Βουλής επικρότησε την στάση του κ. Δραγασάκη απέναντι στην κυρία Ελένη Ζαρούλια και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι «ο κ. Δραγασάκης ενήργησε σωστά και ήπια. Αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση του προεδρείου» και επισήμανε «το προεδρείο εκφράζεται ενιαία και θα εφαρμόζεται αυστηρά ο Κανονισμός της Βουλής».

Με τον τρόπο αυτό, κύκλοι του Προέδρου, δεν αποκλείουν να υπάρξουν αποβολές από την αίθουσα του κοινοβουλίου την επόμενη φορά που κάποιος βουλευτής επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα έντασης.

Τέλος τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων διαψεύδουν την ύπαρξη λίστας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εμφανίζει πολιτικούς να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό και εκφράζουν «την έντονη ανησυχία μας γιατί πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου κάποιες αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις πετάνε λάσπη στο σύνολο του πολιτικού κόσμου».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook