Στην ανάθεση του ελέγχου των υποθέσεων 1.747 φορολογούμενων οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν αδήλωτα εισοδήματα από ακίνητα στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης προχώρησε το ΥΠΟΙΚ, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Πρόκειται για υποθέσεις που είχαν ανατεθεί σε 32 ειδικά συνεργεία ελέγχου από τον Απρίλιο του 2011. Τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα μπορούν να βεβαιώσουν και να εισπράξουν τα ποσά που θα καταλογιστούν από τον έλεγχο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών του υπουργείου Οικονομικών «στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα ανατίθεται η έκδοση των φύλλων ελέγχου, των πράξεων προσδιορισμού του φόρου και των λοιπών καταλογιστικών πράξεων, καθώς και των τυχόν συμπληρωματικών φύλλων ή πράξεων, εφόσον συντρέξει περίπτωση, καθώς και η περαιτέρω διαδικασία επίλυσης των σχετικών φορολογικών διαφορών και βεβαίωσης των οικείων διαφορών φόρων, πρόσθετων φόρων, προσαυξήσεων, τελών εισφορών και προστίμων με τη σύνταξη και αποστολή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. των σχετικών χρηματικών καταλόγων κατά τις ισχύουσες διατάξεις».


zougla.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook