Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), στις 6:36 το πρωί, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια και κοντά στην Σητεία.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 13 χιλιομέτρων βόρεια της Σητείας και το εστιακό του βάθος στα 18 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα στοιχεία του EMSC, προέρχονται μόνο απο το Γεωφυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, τα άλλα σεισμολογικά κέντρα δεν έχουν ανακοινώσει σεισμό στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αντιθέτως, στις 6:35 το πρωί, όλα τα σεισμολογικά κέντρα κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,0 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου βόρεια της Αιγύπτου.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η καταγραφή του σεισμού στην Σητεία να πρόκειται για \”λάθος\” και να αφορά τον σεισμό στην Μεσόγειο.

Αναμένονται νεώτερες ανακοινώσεις.

Δείτε καταγραφή του σεισμού απο τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στην Νεάπολη Λασιθίου, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό εαν αφορά τον σεισμό στην Μεσόγειο ή σεισμό στην Σητεία.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook