Θέμα ημερών είναι να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων στην κομπίνα των εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί σε βάρος του ΙΚΑ με τις συνταγογραφήσεις πανάκριβων διατροφικών σκευασμάτων ακόμη και στο όνομα ασφαλισμένων που δεν βρίσκονται στη ζωή!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας \”Πατρίς\”, η προκαταρκτική έρευνα που, διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό και όχι πταισματοδίκη, ολοκληρώνεται και, ίσως μέχρι και το τέλος του μήνα, να υπάρξει άσκηση ποινικών διώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της απάτης υπολογίζεται σε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμπλεκόμενοι φέρονται – είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους – γιατροί του ΙΚΑ και δημόσιων νοσοκομείων καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΚΑ, Νίκο Ροκαδάκη, όλες οι πληρωμές για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, για ασθενείς εντός και εκτός Κρήτης, γίνονταν από το Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ, στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, όπως είχε αποκαλυφθεί, υπήρχαν ασθενείς ακόμη και από τη Ρόδο για τους οποίους επίσης οι πληρωμές γίνονταν από το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook