Νέο κρίσιμο τετ-α-τετ έχει το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που υιοθέτησε θετική δήλωση για την Ελλάδα, στο κείμενο συμπερασμάτων της.

Η Σύνοδος Κορυφής υιοθέτησε στο κείμενο συμπερασμάτων της μια θετική δήλωση για την Ελλάδα από τους 17 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα και για τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού.

Η δήλωση αυτή εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης, καθώς εκλαμβάνεται ως παρότρυνση του Εurogroup να εγκρίνει την καταβολή της δόσης στη Σύνοδό του της 12ης Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την Γερμανίδα καγκελάριο στήριξη για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και μάλιστα στο σύνολό της και όχι τμηματικά.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ρευστότητα στη χώρα και στην πραγματική οικονομία, ενώ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τονίζοντας ότι αυτές φέρνουν αποτελέσματα, αλλά και στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό, αλλά και στον διαρθρωτικό τομέα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, άλλωστε, στη δική της ομιλία στο γερμανικό κοινοβούλιο, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, εξέφραστηκε θετικά για τις προσπάθειες της Ελλάδας και τη σοβαρή βούληση της κυβέρνησης και πολλών Ελλήνων για αλλαγή.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook