Ανατριχιαστικές μνήμες ενός παράλογου εγκλήματος αναβίωσαν την Τρίτη, σε αίθουσα του Αρείου Πάγου.

Το ανώτατο Δικαστήριο, επιδίκασε αποζημίωση ύψους 127.300 ευρώ στους συγγενείς ενός Ηρακλειώτη ο οποίος γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από παρέα κοπέλας που \”πείραξε\” στο δρόμο.

Το περιστατικό

Το συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη το Μάη του 1999, όταν δύο φίλοι περνώντας με το αυτοκίνητό τους έξω από μπαρ παρενόχλησαν φραστικά μια νεαρή. Η τελευταία μπήκε στο μπαρ και ανέφερε το συμβάν στο φίλο της και συνιδιοκτήτη του μπαρ.

Τότε, ο ίδιος μαζί με άλλους παρευρισκόμενους στο μπαρ, βγήκαν έξω, αναζήτησαν τον νεαρό και τον ξ υλοκόπησαν με γροθιές και κλωτσιές, επιφέροντάς του βαρύτατα τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο σε ημικωματώδη κατάσταση ενώ ύστερα από 2 περίπου μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ο θάνατος επήλθε από \”αθηρωματική απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς\”, ενώ ως μόνη αιτία θανάτου αναφέρεται ο ξυλοδαρμός, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση και το ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα. Παράλληλα, πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τη Δικαιοσύνη κατέθεσαν ότι αιτία θανάτου ήταν ο ξυλοδαρμός που δέχθηκε.

Τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης

Ο \’Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που επιδίκασε το συνολικό ποσό των 127.300 ευρώ σε συγγενείς του άτυχου άνδρα (σύζυγο, αδελφό, πατέρα κ.λπ.) ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, ενώ επιδικάστηκε στη σύζυγο και αποζημίωση για στέρηση της διατροφής της.

Έτσι οι τρεις δράστες καλούνται τώρα να πληρώσουν το ποσό στους συγγενείς του θύματος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης ύστερα από μεταβολή της κατηγορίας από θανατατηφόρο σωματική βλάβη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook