Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκεσε 45 λεπτά, βρέθηκαν οι προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, το πακέτο των μέτρων, καθώς και το θέμα της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες και παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα και ενημερώθηκε από τους παριστάμενους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η κ. Μέρκελ επεσήμανε στον Αντώνη Σαμαρά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με Ευρωπαίους ομολόγους της. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία τις επόμενες μέρες.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook