Την εισαγωγή των ηλεκτρονικών πληρωμών για την καταβολή φόρων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επαφή τω πολιτών με τις φορολογικές αρχές προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

 Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Ραχήλ Μακρή και Φεβρωνίας Πατριανάκου σχετικά με την κατάργηση των ΔΟΥ ο ο υφυπουργός Οικονομικών είπε πως η Ελλάδας πρέπει να πάψει να είναι «Ψωροκώσταινα» και να σημειώσει πρόοδο στη φορολογική διοίκηση.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε πως δεν πρέπει να στοχοποιείται η τρόικα για αυτές τις αλλαγές και εστίασε στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης. «Δεν μπορούμε να μείνουμε κολλημένοι στο σημερινό μοντέλο. Πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι επισκέψεις των πολιτών στις Εφορίες. Έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για ηλεκτρονικές πληρωμές», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ σε δύο φάσεις τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο 2012. Ως εκ τούτου από τις 241 ΔΟΥ που υφίστανται σήμερα, θα παραμείνουν 114 ΔΟΥ πανελλαδικά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook