Καρπούς αποδίδει το πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Τουρισμού, με την ανακοίνωση ότι έξι μεγάλες επενδύσεις, μεταξύ αυτών και στη Κρήτη,  έχουν χτυπήσει την πόρτα της ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων στον ΕΟΤ, η λειτουργία της οποίας έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το αυτόνομο, πλέον, υπουργείο, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΕΟΤ, μέρος της οποίας είναι και η δράση του στο μέτωπο των επενδύσεων.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος αυτών των επενδύσεων, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στη Τζιά, τη Μήλο, την Ίο, τη Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα, θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακά καταλύματα άνω των 300 κλινών. Και σύντομα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες αυτών των επενδύσεων.

Παραμένοντας στο σκέλος των επενδύσεων, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ανασυγκροτείται και εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο, που θα αντιμετωπίσει χρόνιες δυσλειτουργίες και αναχώματα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, πρόσθεσε, καταρτίζεται σχέδιο νόμου θαλάσσιου τουρισμού, ενώ, απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες χωροθέτησης, αξιοποίησης και διαχείρισης των τουριστικών λιμένων της χώρας.

Την ίδια στιγμή, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, τα καίρια έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 150 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η άμεση προκήρυξη νέας δράσης κρατικών ενισχύσεων για τον εκσυγχρονισμό των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και των παρερχόμενων υπηρεσιών των λιμανιών της χώρας, καθώς και συντονισμένες δράσεις με φορείς που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Αναδιάρθρωση ΕΟΤ

Η τουριστική ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει και την εκ νέου αναδιάρθρωση των δομών του ΕΟΤ αλλά και των γραφείων του εξωτερικού, με βάση τις ανάγκες που διαμορφώνονται από την αγορά.

Για το επόμενο διάστημα, μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει καταρτιστεί ένα σφιχτό πρόγραμμα νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος.

Πρώτο δείγμα γραφής της νέας εικόνας του ΕΟΤ θα δοθεί στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2012 το Νοέμβριο, όπου θα διατυπωθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθεί η καμπάνια της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού.

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook