Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος Manfres Lachs, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το International Institute of Space Law.

Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο οι εκπρόσωποι του, Κατερίνα Πιτσόλη, Στεφανία Βλάχου και Μελίνα Στρούγγη είχαν κερδίσει την πρωτιά στην Ευρώπη, ενώ υπό την επίβλεψη του λέκτορα του Ιδρύματος Γ. Κυριακόπουλου, συμμετείχαν στα Παγκόσμια Τελικά του διαγωνισμού στη Νάπολη. Στη φάση αυτή συμμετείχαν 54 χώρες, με την ελληνική ομάδα να αποκλείει στα ημιτελικά την 'πρωταθλήτρια' Αμερικής. Αντίπαλος στον τελικό ήταν η αντίστοιχη 'πρωταθλήτρια' της Ασίας (Ινδία), με τις ελληνίδες φοιτήτριες να καταλαμβάνουν τελικά τη δεύτερη θέση στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός αυτός εξελίσσεται σε δύο στάδια: αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την ανάδειξη ενός νικητή για κάθε μια από τις περιοχές Ασίας/Ειρηνικού, Αφρικής, Αμερικής και Ευρώπης και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών νικητών - εκπροσώπων των αντίστοιχων περιοχών.

Στον περιφερειακό Ευρωπαϊκό Τελικό, που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2012, η Νομική Σχολή Αθηνών, ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού επικράτησε διαδοχικά των Νομικών Σχολών που προέρχονταν από τη Μόσχα, το Λονδίνο, το Παρίσι (Paris XI) και την Κολωνία.

Από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2012, η ελληνική ομάδα συμμετείχε, ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον Παγκόσμιο Τελικό του Διαγωνισμού, στη Νάπολη της Ιταλίας. Στον ημιτελικό επικράτησε της εκπροσώπου της Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο για τελευταία φορά είχε προκριθεί εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής περιοχής το 2004.

Η δίκη στον τελικό, διεξήχθη ενώπιον τριών εκ των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, H.E. Donoghue, H.E. Xue και H.E. Skotnikov.

Όπως προαναφέρθηκε, η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο, με νικήτρια την ομάδα της Ινδίας, εκπρόσωπο της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού.

Τόσο στο Βουκουρέστι, όσο και στη Νάπολη, η ελληνική αποστολή είχε την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ιωάννη Σ. Λάτση".