Η ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στα καύσιμα θα πρέπει να αφορά όλα τα στάδια διακίνησης όχι μόνο τη λιανική επαναλαμβάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) χαρακτηρίζοντας λεονταρισμούς τις σχετικές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού.

«Οι απειλές που εκτόξευσε χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε ορισμένους νομούς και εθνικές οδούς της χώρας δεν εκπλήσσουν κανέναν, γιατί δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη του τρόπου λειτουργίας των ελληνικών κυβερνήσεων λεονταρισμοί και πρόχειρες δηλώσεις χωρίς προηγούμενη προετοιμασία, μελέτη και διάλογο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι πριν δύο εβδομάδες είχε αναγγελθεί η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων με συμμετοχή όλων των κλάδων που εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαιοειδών.

Η σύσκεψη όμως σημειώνει η Ομοσπονδία, «αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες»

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ειδικά στο νομό Λασιθίου, και στο ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν που θα περιορίσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

εφημερίδα Μεσόγειος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook