H Ethos Media S.A., διοργανώτρια εταιρεία των καταξιωμένων επιχειρηματικών συνεδρίων Money Conferences, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Energy Money Conference. Το φετινό συνέδριο έχει τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ: Κόμβος για την Ενεργειακή Αυτονομία της Ευρώπης». Το συνέδριο, θα διοργανωθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

O σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας οριοθετείται από ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στην ενσωμάτωση στο Δίκαιο της χώρας μας, του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2011 με την ψήφιση του Νόμου 4001.

Σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις για τα μεγάλα ενεργειακά project αποκρατικοποιήσεων, επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και διαδικασιών προσέλκυσης επενδύσεων εντοπισμού και αξιοποίησης κοιτασμάτων Υδρογοναναθράκων, που είτε τρέχουν είτε έχουν αναγγελθεί, και θα πρέπει να υλοποιηθούν με γοργούς ρυθμούς μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αλλά και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης.

H Eλλάδα μπορεί έτσι να αποτελέσει το ένα νέο ισχυρό πόλο εντοπισμού, παραγωγής, μεταφοράς και εξαγωγών ενέργειας που θα συμβάλλει αποφασιστικά στο ενεργειακό της ισοζύγιο και μεσοπρόθεσμα θα συμβάλλει στη οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

energypress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook