Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Αιτία οι κινητοποιήσεις των μηχανικών _ ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου και όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη θα συνεχιστούν έως τις 28 Οκτωβρίου _ οι οποίες έχουν ως συνέπεια να βρίσκεται εκτός λειτουργίας το ηλεκτρονικό σύστημα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Στελέχη του ΥΠΕΚΑ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και μάλιστα, όπως επισημαίνουν στο «Βήμα», «το υπουργείο προβληματίζεται ιδιαίτερα για το αν και πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με το ΤΕΕ».

Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ αναμένεται να αναλάβει για λογαριασμό της Δημόσιας Διοίκησης και τον σχεδιασμό του λογισμικού που θα αφορά τις ηλεκτρονικές υποβολές για την ταυτότητα των κτιρίων και τις νέες οικοδομικές άδειες.

Εν μέσω της αντιπαράθεσης υπουργείου – ΤΕΕ βρίσκονται οι πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε σε τακτοποίηση αυθαιρέτου αλλά ούτε σε μεταβίβαση ακινήτου καθώς και γι΄ αυτή την πράξη απαιτείται βεβαίωση μηχανικού η οποία δίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Παρόλα αυτά, οι μηχανικοί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απαντώντας στη συνεχιζόμενη κυβερνητική αδιαλλαξία, στην εφαρμογή των νέων αντιαναπτυξιακών και ισοπεδωτικών μέτρων αλλά και στην επιμονή της κυβέρνησης για αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και υποχρεωτική ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του ΥΠΕΚΑ επισημαίνουν ότι «η χώρα δεν έχει πλέον περιθώριο για στέρηση εσόδων, και οι πολίτες δεν πρέπει να «τιμωρούνται» και να μην μπορούν να διαχειριστούν την περιουσία τους, μέσω μεταβιβάσεων, πωλήσεων κλπ».

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook