Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ρεθύμνου, η μουσική παράταση «Τραγούδια του Μεσοπολέμου», που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία «Μουσικός Καρπός».

Η παράσταση- που υλοποιείται μία εβδομάδα πριν από την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου- εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του «Μουσικού Καρπού», οι οποίες έχουν παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό στόχο: τη μύση των μαθητών του Ρεθύμνου στη μουσική μέσω της παρακολούθησης σχετικών μαθημάτων κάθε Σάββατο για όλο το έτος.

Η μουσική παράταση της Κυριακής περιλαμβάνει τραγούδια σημαντικών συνθετών, όπως των: Σουγιούλ, Αττίκ, Μωράκη, Μουζάκη, Μητσάκη, Σπάρτακου, Γούναρη κ. α. Τα τραγούδια του Μεσοπολέμου, είναι μουσικά κομμάτια που γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν τις ήμερες του πολέμου του 1940.

«Η προσπάθεια του Μουσικού Καρπού αξίζει κάθε στήριξης για τους παιδαγωγικούς και καλλιτεχνικούς στόχους της. Ως ιδιαίτερα θετικό εκλαμβάνεται το γεγονός ότι οι δράσεις της εταιρίας υλοποιούνται με τη υποστήριξη Κρητικών μουσικών και συντελεστών, γεγονός που ενισχύει τη ντόπια μουσική παραγωγή και τους ανθρώπους που την υπηρετούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του «Μουσικού Καρπού» Αντώνιος Μαυράκης, επεσήμανε: «Πιστεύουμε ότι τραγουδώντας και μαθαίνοντας ν’ ακούνε, τα παιδιά εξοικειώνονται με τη αρμονία βιωματικά και συνηθίζουν να την αναζητούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.»

Στην παράσταση της Κυριακής, που γίνεται σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, συμμετέχει η Νεανική Χορωδία του Μουσικού Καρπού, την οποία συνοδεύει το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων «Ορφέας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook