Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν πρόσφατα μαθητές Λυκείου από την Ελληνική Περιφέρεια, προκειμένου να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους τρόπους λειτουργίας τους.

Οι μαθητές προέρχονταν από το Λύκειο Διασέλλου της Ορεινής Άρτας και από Λύκεια των μικρών νησιών Αγκίστρι και Λειψών. Η επίσκεψη ήταν πρωτοβουλία ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Σταυρακάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές συναντήθηκαν με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και με έλληνες ευρωβουλευτές. Επίσης πραγματοποίησαν πολιτιστική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Βρυξελλών, της Μπρίζ και της Γάνδης και επίσκεψη στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Βρυξελλών, όπως Grand Place, Brussels Cathedral, Mont des Arts, Palais Royal. Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ευρωπαϊκό χωριό «Bruparc», όπου φιλοξενείται το Mini Europe καθώς και στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές έλαβαν μέρος και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ, με θέμα "Νέοι και Ευρώπη". Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων ήταν οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Σταυρακάκης, Γιώργος Παπαστάμκος, Νίκος Χρυσόγελος και Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Η επαφή των εφήβων με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, που είναι καθολική η συνειδητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τον τρόπο που οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.


in.gr