«Οι Έλληνες ανακτούν και πάλι την ανταγωνιστικότητά τους σε πολλούς τομείς» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung».

Ο Μόλτερερ, δηλώνει πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο δάνειο-πλαίσιο για επιχειρήσεις και επενδύσεις στη χώρα μας, ενώ σ’ ερώτηση αν υπάρχουν φόβοι ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα μπορεί να χαθούν, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν χαρίζει χρήματα.

«Είμαστε τράπεζα και παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας και θα τα πάρουμε και στην περίπτωση της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.

Όσον αφορά στην κρίση και την αντιμετώπισή της, ο Βίλχελμ Μόλτερερ επισημαίνει ότι χρειάζονται και τα δύο – τόσο η εξυγίανση των δημοσιονομικών, καθώς αποκαθιστά την αξιοπιστία, όσο και η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Τέλος, δηλώνει ότι για να υπάρξει γρήγορα ανάπτυξη, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαλείψει τα εμπόδια στην εσωτερική αγορά, καθώς υπάρχουν χώρες όπου η αγορά εργασίας είναι κατά τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη που είναι εχθρική για την ανάπτυξη και δεν προσφέρει ούτε καν θέσεις εργασίας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook