Το ποσό των 9 δισ. ευρώ θα χρειαστούν επιπλέον, από τα 18 δισ. ευρώ που έχουν ήδη λάβει, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες, ενώ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας θα μείνουν 3 βασικά σχήματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Καραμούζης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Επίσης, ο κ. Καραμούζης τοποθέτησε την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης στο πρώτο πεντάμηνο του 2013, έδωσε… το στίγμα των όρων συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και έκανε γνωστές τις δύο πρωτοβουλίες που εξετάζονται ως κίνητρα για τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η Eurobank είχε πάντα ξεκάθαρη θέση, δηλαδή ότι η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική εγκυμονεί υψηλότερο κόστος και σοβαρούς και, πιθανά, μη διαχειρίσιμους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και εθνικούς κινδύνους, που θα ήταν ολέθριο για όλους μας να υποτιμηθούν».

Χαρακτήρισε δε, τον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, ένα από τα μεγάλα θύματα της δημοσιονομικής εκτροπής στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τη μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επεσήμανε ότι αν είχαμε ενεργήσει στην Ελλάδα με μεγαλύτερη ταχύτητα, διορατικότητα, αποφασιστικότητα και αποελεσματικότητα βάσει ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου , θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, θα είχαμε μειώσει το κόστους προσαρμογής.

Παράλληλα, εκτίμησε πως στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, η πιο κρίσιμη πρόκληση της οικονομικής πολιτικής είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα από μια 5ετία βαθειάς οικονομικής ύφεσης και ανεργίας, σε ένα αναπτυξιακό περιβάλλον προοπτικής, θετικών ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ και ευνοϊκών προσδοκιών.


www.capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook