Προσχέδιο της Διακήρυξης του ενιαίου κόμματος παρουσιάζει σήμερα, Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο για να προλάβει εσωκομματικές εντάσεις και όξυνση των τόνων η λειτούργησε πυροσβεστικά για να ικανοποιήσει το αίτημα μελών του Αριστερού Ρεύματος, καθώς και ορισμένων συνιστωσών, να έρθουν εγκαίρως στα όργανα του κόμματος τα βασικά κείμενα που θα πάνε πρώτα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και αργότερα στο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Το αίτημα, το οποίο διατυπώθηκε μέσω αρθρογραφίας στελεχών, όπως ο Αλέκος Καλύβης του Ρεύματος και η Ελένη Πορτάλιου, υποψήφια δήμαρχος Αθήνας, αφορούσε τα κείμενα των θέσεων για την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία του νέου κόμματος και το καταστατικό λειτουργίας του, ενώ ενείχαν σαφέστατες αιχμές για την ηγεσία της Κουμουνδούρου και τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος σε περίπτωση που δεν έδιναν αρκετό χρόνο για συζήτηση αυτών στη «βάση».

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού, στην οποία θα τοποθετηθεί, ως είθισται, και ο
πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, η μειοψηφική αλλά ισχυρή τάση του Αριστερού Ρεύματος (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Αλ. Καλύβης) αναμένεται να καταθέσει «τροπολογίες» επί του κειμένου που θα φέρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και όχι ξεχωριστό κείμενο, γεγονός που θα σήμαινε σκληρή αναμέτρηση.

Ακόμη και με τις «τροπολογίες», όμως, το Αριστερό Ρεύμα «θα δείξει τα δόντια του» στα επίμαχα σημεία όπου υπάρχουν και οι διαφωνίες με τους ευρωπαϊστές: η Ευρώπη και το ευρώ, το δημόσιο χρέος, οι τράπεζες και το μείζον θέμα «τι κόμμα θέλουμε». Επίσης, θα δώσει τη δική του μάχη ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες «τροποποιήσεις» στο προσχέδιο της Διακήρυξης, προτού αυτό φτάσει στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στις λαϊκές συνελεύσεις και στη συνέχεια στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook