Ο μισθός του κληρικού δεν ήταν αρκετός για τον εφημέριο μιας εκκλησίας στα προάστια  της Πάτρας και αποφάσισε να γίνει… «κυνηγός» χαλκού. Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλαν οι ενορίτες του, μάλιστα, ρήμαξε τους… πολυέλαιους του ναού όπου λειτουργεί.

Στη  μήνυσή τους οι ενορίτες υποστηρίζουν ότι ο ιερέας «αποκαθήλωσε» 90 από τα 240 ανεξάρτητα χάλκινα τμήματα του κεντρικού πολυέλαιου και άλλα 72 από τα 110 κομμάτια των άλλων δυο μικρότερων, για να τα πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη στην περιοχή του Μιντιλογλίου. Η Αστυνομία ερευνά την παράπλευρη δραστηριότητα του ιερωμένου, για την οποία ενημερώθηκε και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τέσσερα νεκροταφεία  στην ευρύτερη περιοχή της  Λάρισας ρήμαξαν οι «κυνηγοί» χαλκού μέσα σε λίγα 24ωρα! Μόνο στο νεκροταφείο του χωριού Φαλάνη άρπαξαν όλα τα καντήλια από τα μνήματα και άρπαξαν έναν μπρούτζινο ιερατικό σταυρό και δύο κηροπήγια από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Από τους τάφους στο νεκροταφείο του Αργυροπουλίου άρπαξαν 50 μπρούτζινα καντήλια, ενώ ανάλογες κλοπές έγιναν και στα κοιμητήρια των χωριών Δελέρια και Αμπελώνα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook