Το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει και φέτος σεμινάρια σπηλαιολογίας για όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν τον υπόγειο κόσμο με ασφάλεια και γνώση.

Τα σεμινάρια αποσκοπούν στην καλή θεωρητική κατάρτιση και στην πρακτική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων στην προσπέλαση των σπηλαίων και βαράθρων.

Με το πέρας της εκπαίδευσης οι νέοι σπηλαιολόγοι θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε εξερευνητικές αποστολές του Τμήματος.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσουν 4 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό οι εκπαιδευόμενοι:

• θα παρακολουθήσουν 10 διαλέξεις από ειδικούς, με θεματολογία που καλύπτει τις τεχνικές εξερεύνησης και μελέτης των σπηλαίων και βαράθρων καθώς και τις επιστήμες που εμπλέκονται στη σπηλαιολογία.

• θα συμμετάσχουν σε 5 μονοήμερες εκπαιδευτικές αποστολές σε σπήλαια και βάραθρα της Κρήτης

• θα αποκτήσουν τις βάσεις ώστε αν επιθυμούν αργότερα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα μονοήμερα θεματικά εργαστήρια.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6977-861271, 6972-279889, 2810-286616, στο e-mail [email protected], στο site www.esecrete.eu καθώς και στα γραφεία του συλλόγου (οδός 1770, αριθ. 3 και Ψαρομηλίγκων, κάθε Τετάρτη μετά τις 9μμ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook