Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, που αποτέλεσε την αφετηρία του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «με αυτή τη δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν υποφέρει τόσο πολύ».

«Το ότι η μικρή Ελλάδα δίνει νεκρούς για την ελευθερία και για την αντιμετώπιση κάθε βαρβαρισμού και φασισμού, είναι ένα μήνυμα παγκόσμιο» είπε ακόμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε λέγοντας ότι «όποιος αγνοεί την ιστορία, χάνει τον προσανατολισμό του».

Η ιστορική επέτειος του Ελ Αλαμέιν εορτάστηκε παρουσία εκπροσώπων της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Καναδά και της Μ.Βρετανίας, ενώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Αντλούμε και σήμερα διαχρονικά μηνύματα και αντλούμε και κουράγιο για να μπορέσει η χώρα μας γρήγορα να σταθεί και πάλι όρθια στα πόδια της και να συνεχίσει την πορεία της», ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook