«Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε ξεκάθαρα μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην συνέλευση της αγροτικής ομοσπονδίας Coldiretti, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τον Μόντι «η Ιταλία έδειξε ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυστηρά μέτρα. Σε αυτή την φάση, κατά συνέπεια, πρέπει να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το στοιχείο της εμπιστοσύνης, με στόχο να γίνουν χειροπιαστές οι θετικές επιπτώσεις που ακόμη δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες οι οποίες, ευτυχώς, δεν έγιναν αισθητές».

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θεωρεί ότι «στην Ευρώπη πρέπει να χτυπά κανείς τη γροθιά του στο τραπέζι», αν και «υπάρχουν άτομα που είναι ακόμη πιο σκληρά από τα συγκεκριμένα τραπέζια».

«Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως και τα υπόλοιπα, δεν είχε ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά το καινούριο στοιχείο είναι ότι το όλο παιχνίδι των διαφόρων χωρών έγινε πιο ισορροπημένο, πιο συμμετρικό και χωρίς να μονοπωλείται από μια μόνο χώρα, απ΄ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν» ολοκλήρωσε ο Μάριο Μόντι.

 

in.gr