Και όμως! η Ελληνική Αστυνομία δεν αιφνιδιάστηκε ακριβώς από τη δολοφονία στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Ναι, δεν περίμενε μία αθίγγανη να σκοτώσει, όμως οι υπηρεσίες της είχε κάνει αυτοψίες στον χώρο και είχαν ενημερώσει για τα κενά στην ασφάλεια των δικαστηρίων.

Είχαν φροντίσει μάλιστα κάποιοι αστυνομικοί να συντάξουν ειδική έκθεση μέσα στην οποία πρότειναν τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν άμεσα.

Την έκθεση – έγγραφο αποκαλύπτει την Κυριακή ο Ελεύθερος Τύπος, έγγραφο το οποίο μάλιστα είχε χαρακτηρισθεί ως \”άκρως απόρρητο\”, είχε τη μορφή του επείγοντος και συντάχθηκε το 2011 με δέκτη τον απόλυτα αρμόδιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πριν περάσουμε στο τι έγινε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ας δούμε τι έδειξε η αυτοψία ή πιο σωστά πόσα κενά έδειξε.

Καταρχάς, αυτό που όσοι είχαν πάει στα δικαστήρια γνώριζαν. Τρύπες στην περίφραξη του χώρου και ζητήθηκε να κλείσουν το συντομότερο δυνατό.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι δύο φύλλα της κεντρικής σιδερένιας πόρτας ανοίγουν χειροκίνητα και προτάθηκε να μετατραπεί το άνοιγμα και κλείσιμό τους σε ηλεκτρονικό.

Το χειρότερο όλων; Πως κάποιες κλειδαριές στις περιμετρικές εισόδους δεν ήταν αληθινές αλλά ψεύτικες!

Οι προτάσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που έκαναν την αυτοψία

Οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέταξαν την έκθεση είχαν εισηγηθεί τον υποχρεωτικό έλεγχο όλων των οχημάτων των εργαζομένων αλλά και την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταγραφή τους.

Πώς θα γινόταν αυτό;

Με την τοποθέτηση αυτόματης μπάρας εισόδου και εξόδου για τον έλεγχο των οχημάτων, εγκατάσταση τερματικού η οποία θα εμφάνιζε τη διαπίστευση του εργαζόμενου, ενώ σε έλεγχο θα έπρεπε να υπόκειται κάθε προμήθεια και τροφοδοσία.

Επιπλέον στην έκθεση ζητείτο να εξεταστεί το υπάρχον κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο έπρεπε να αναβαθμιστεί κιόλας, να υπάρχει κάλυψη με κάμερες σε όλες τις εισόδους αλλά και προθαλάμους όλων των κτιρίων, να αναβαθμιστεί το απαρχαιωμένο Κέντρο Ελέγχου Σημάτων και τέλος να βελτιωθεί και ο ηλεκτρισμός.

Όπως είναι επόμενο, ξεχωριστό κεφάλαιο στην έκθεση της Αστυνομίας κατέχει ο έλεγχος όσων εισέρχονται στα δικαστήρια. Στο έγγραφο προτείνεται να μειωθούν οι είσοδοι των εργαζομένων σε δύο και αυτές μόνο από την πλευρά της οδού Ευελπίδων.

Στους επισκέπτες θα πρέπει να γίνεται έλεγχος τόσο με φυσικά όσο και τεχνικά μέσα, στους οποίους θα χορηγείται ημερήσια κάρτα διαπίστευσης, ενώ θα καταγράφεται και ο προορισμός τους.

Έλεγχος θα πρέπει να γίνεται και στους εργαζόμενους με το προσωπικό να υποβάλλεται και σε οπτικό έλεγχο.

Τέλος, ζητείται ακόμα:

– Μϊα επιπλέον μαγνητική πύλη και μία συσκευή ακτίνων Χ

– Περιστρεφόμενες μπάρες εισόδου και εξόδου

– Ειδικός χώρος κοντά στην κύρια είσοδο για τη διενέργεια σωματικού ελέγχου

– Τοποθέτηση σταθερού εικονολήπτη σε όλες τις πόρτες

– Εφοδιασμός του προσωπικού εκείνου που διενεργεί ελέγχους με φορητούς ανιχνευτές μετάλλων αλλά και ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook