\”Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί στην πλατεία Μπαμπ Τούμα, έξω από το αστυνομικό τμήμα\”, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιείται σε αυτή τη συνοικία, μια από τις παλαιότερες της πρωτεύουσας.

Ασθενοφόρα έχουν φθάσει στην περιοχή την οποία έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Συνάντηση Ασάντ με τον διεθνή απεσταλμένο Μπραχίμι

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δέχτηκε τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος επιδιώκει να επιτύχει μια εκεχειρία την προσεχή εβδομάδα μεταξύ των ανταρτών και του συριακού στρατού ύστερα από 19 μήνες αιματηρής βίας, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

Στη συνάντηση αυτή ο Λαχντάρ Μπραχίμι κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές να κηρύξουν μονομερώς εκεχειρία.

Ο διεθνής μεσολαβητής, του οποίου είναι η δεύτερη επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου στη Δαμασκό, είχε δηλώσει την Παρασκευή κατά την άφιξή του στη συριακή πρωτεύουσα ότι οι συνομιλίες του θα επικεντρώνονταν στην \”ανάγκη να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και αν είναι δυνατόν να διακοπούν με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ αλ-Αντχα\” από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου.

Ο Μπραχίμι είχε μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ και οι δύο άνδρες είπαν ότι ο διάλογος \”μακριά από κάθε ξένη επέμβαση\” είναι η μόνη διέξοδος στην κρίση.

Ο διεθνής απεσταλμένος συνάντησε επίσης χθες μέλη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, όπως τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Συντονισμού για την εθνική και δημοκρατική αλλαγή Αμπντελ Αζίρ.

Ο Αζίρ προειδοποίησε ότι η βία που έχει φθάσει σε επικίνδυνο επίπεδο απειλεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Συρίας και εξέφρασε την ελπίδα μια πολιτική διαδικασία να \”οδηγήσει τη χώρα σε ένα κράτος δημοκρατικό, όπως θέλουν οι Σύροι\”.

Τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει το θάνατο 34.000 ανθρώπων από την έναρξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook