Έκτακτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία του Μνημονίου υπουργούς έχει την Κυριακή, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τα εργασιακά και, καθώς δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου για τη λίστα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, το «παρών» στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι δίνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εκτός βέβαια από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ήτοι τους κ.κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Το «παρών» δίνουν και άλλοι υπουργοί που εμπλέκονται στη διαδικασία της εισαγωγής και ψήφισης, στη Βουλή, νομοσχεδίων αναφορικά με τις υποχρεώσεις της χώρας στο δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Έτσι, παρόντες στο Μαξίμου είναι ακόμη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση φέρεται να προβληματίζεται για την στάση των βουλευτών κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση των μέτρων. Ήδη, επικρατεί «αναβρασμός» στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, με βουλευτές και των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ, από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιαννάκης ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Ο στόχος λοιπόν της κυβέρνησης είναι διπλός: τόσο να «κλείσει» τη συμφωνία με την Τρόικα όσο και να διασφαλίσει την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, μετρώντας όσο το δυνατόν λιγότερες -ή και καθόλου- απώλειες, που ενδέχεται να προκαλέσουν τριγμούς στον τρικομματικό συνασπισμό.

Ένα ακόμη ζητούμενο είναι η ταχεία εκπλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αποτελούν τις «προαπαιτούμενες δράσεις» που έχει ζητήσει η Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, δήλωσε αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καλύψχει το 90% της διαδρομής που απαιτείται, προκειμένου να λάβει τα 31,5 δισ. ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook