Έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στην βόρεια Κρήτη, θα κυριαρχήσουν αυτή την εβδομάδα αρχής γενομένης από το πρωί της Δευτέρας.

Βασικά στοιχεία των καιρικών φαινομένων τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη, θα είναι οι βροχοπτώσεις οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές στην βόρεια Κρήτη και θα εκδηλωθούν με την μορφή καταιγίδων.

Επίσης θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας λόγω των βορειάδων, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ηπιότερα στην νότια Κρήτη.

Πάντως οι δήμοι αλλά και η πυροσβεστική υπηρεσία θα πρέπει να είναι σε διαρκή επιφυλακή για να αποφευχθούν πλημμύρες στις περιοχές οι οποίες συνήθως κατακλύζονται απο νερά, ενώ όσοι κατοικούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτές τις περιοχές καλό θα ήταν να λάβουν τα δικά τους μέτρα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και την Πέμπτη προβλέπονται :

Βόρεια Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις , μέτριοι ,με ένταση 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νότια Κρήτη

Συννεφιά με ασθενείς βροχοπτώσεις αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια – βορειοδυτική διεύθυνση, στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, 5 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά ασθενείς έως μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη

(Με πληροφορίες απο meteo.gr)