Την Παρασκευή 19/10 πραγματοποιήθηκε στην ΛΟΤΖΙΑ (Δημαρχείο Ηρακλείου) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις διώξεις 12 φοιτητών στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Θεανώ Φωτίου Βουλευτής επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Πανεπιστημιακός του ΕΜΠ καθώς και ο Επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Π.Κ, Νίκος Σερντεδάκις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, \”τόσο Πανεπιστημιακοί όσο και άλλοι φορείς (ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι) στάθηκαν αλληλέγγυοι στους 12 φοιτητές και κατήγγειλαν δημόσια την στάση των καθηγητών. Στάση που όπως όλοι υποστήριζαν αναπαράγει ξεκάθαρα πολιτικές επιλογές ενός συστήματος που καταρρέει, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικότητας και ελεύθερης έκφρασης όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η Θ. Φωτίου μάλιστα τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο με τον πιο χυδαίο τρόπο την περιουσία του Πανεπιστημίου καθώς αυτή διατίθεται προς πώληση, εκποίηση και την αποκλειστική χρήση των εσόδων για την αποπληρωμή του χρέος. Την ίδια στιγμή η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πληρώνει ενοίκιο στους αγοραστές γεγονός που υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας όπως ακριβώς προστάζει η καταστροφική συνταγή της τρόικας.

Η στήριξη Καθηγητών και φορέων στον αγώνα της νεολαίας ήταν ξεκάθαρη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως και το συμπέρασμα ότι αυτές οι διώξεις έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και στοχεύουν μία ολόκληρη γενιά που αγωνίζεται, γιατί νιώθει ότι δεν χωράει στην ίδια της τη χώρα. Μια γενιά που επιλέγει να μεταναστεύσει μην έχοντας άλλη ελπίδα και αφήνει την Ελλάδα χωρίς ένα επιστημονικό δυναμικό απαραίτητο για την αναγέννηση του τόπου.

Είναι ανάγκη να ενωθούν όλες οι δυνάμεις που σήμερα αγωνίζονται για να ανατραπεί η εθελόδουλη κυβέρνηση και ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα, που έχει βαλθεί να χρεοκοπήσει την χώρα, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ανασάνει, για να μπορέσει να δοθεί μία διέξοδος για τον λαό και μία ελπίδα στη νεολαία. Αποτελεί πλέον προϋπόθεση η έμπρακτη αλληλεγγύη κάθε ατόμου και συλλογικότητας που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού, για μια άλλη Ελλάδα που θα στέκεται στα πόδια της ανεξάρτητη και ένα λαό περήφανο και όχι εξαθλιωμένο\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook