Σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αποκόρωνα την Παρασκευή 19/10, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκε το θέμα αναφορικά με τα σχέδια πόλης των παραλιακών οικισμών ΚΑΛΥΒΩΝ – ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΑΒΡΟΥ, καθώς και τα αιτήματα τροποποίησης τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, ΕΜΑΑΚ,την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης, \”κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε ότι κανένα από τα σχέδια πόλης των παραπάνω παραλιακών οικισμών δεν είναι υπογεγραμμένα με προεδρικό διάταγμα, κανένα δεν έχει οριοθέτηση ποταμών ή ρεμάτων, περιβαλλοντική ή γεωλογική μελέτη και το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων τους έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχουν.

Επίσης με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι όσες αποφάσεις εκδόθηκαν από τους αιρετούς νομάρχες από το 1994 και μετά, είναι άκυρες σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ , αφού οι αιρετοί νομάρχες δεν έχουν αρμοδιότητα χωροταξίας και πολεοδομίας. Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα συμφώνα με το Σύνταγμα είναι αποκλειστικά Κρατική.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ενδεχόμενη τροποποίηση των εγκεκριμένων σχεδίων του δήμου Αποκόρωνα, θα προκαλέσει την ακύρωση των υπό τροποποίηση πολεοδομικών σχεδίων.

Δημότες του Αποκόρωνα με περιουσίες στις προαναφερθείσες περιοχές αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιο πρόβλημα λόγω των χωροταξικών εκκρεμοτήτων και μια ενδεχόμενη ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης θα δημιουργούσε τρομερή κοινωνική αναταραχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αποκόρωνα να αναλάβει επειγόντως πρωτοβουλίες τόσο σε θεσμικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα προαναφερθέντα προβλήματα αλλά και σε χρόνια θέματα αδικιών εις βάρος των δημοτών των προαναφερθέντων παραλιακών οικισμών, έτσι ώστε να διασωθούν τα σχέδια πόλης και να αρθούν οι όποιες αδικίες.

Η σοβαρότητα του προβλήματος επιβάλλει άμεση ενημέρωση και εμπλοκή των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού Χανίων καθώς και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Περιφερειάρχη Κρήτης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook