Έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτηση την Ελλάδα, θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ν» ο πρόεδρος του Eurogroup θα επιδιώξει την επίτευξη συνολικής λύσης για τη χώρα μας, η οποία θα καλύπτει την χορήγηση της επόμενης δόσης, την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής ποσαρμογής και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να επισπεύσει τη συζήτηση συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που έχει δημιουργηθει για τη χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Τη συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup θα προετοιμάσει την Πέμπτη η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, που αποτελείται από τεχνοκράτες των χωρών μελών, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook