Ακόμα μια διάκριση ήρθε για το Ναυτικό Όμιλο Χανίων σε πανελλήνιο επίπεδο αυτήν την φορά στην τεχνική κολύμβηση. Ο Ν.Ο.Χ κατάφερε με σχετική ευκολία και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Περιστέρι να συγκεντρώσει 542 βαθμούς και να «στεφθεί» πρωταθλητής στο Χειμερινό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας που διεξήχθη στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

 

 

Η επιτυχία του χανιώτικου ομίλου λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών για την σπουδαία αυτή διοργάνωση και την έλλειψη προπονήσεων λόγω του προβλήματος με το Κολυμβητήριο των Χανίων. Κάτι που φαίνεται ότι στοίχισε σημαντικά σε κάποιους αθλητές του Ομίλου αφού η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου και οι Γιώργος Βερναδάκης, Στράτος Ψαρουδάκης έχασαν για κλάσματα δευτερολέπτων τα όρια για την Εθνική ομάδα.

 

 

Παρόλα αυτά στον Ν.Ο.Χ υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την αποδειξη ότι οι αθλητές των Χανίων παραμένουν οι κορυφαίοι στην κατηγορία τους και είναι ενδεικτικές και οι δηλώσεις του τεχνικού του χανιώτικου Ομίλου, Ηλία Καλαμαρίδη που είπε:
 «Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε λόγω της κακής προετοιμασίας με την πισίνα, ο Ν.Ο.Χ. κατάφερε για μία ακόμα χρονιά να πρωταγωνιστήσει, καταλαμβάνοντας την 1η θέση και μάλιστα μακράν των αντιπάλων του. Η επιτυχία οφείλεται σίγουρα στα παιδιά που πραγματοποίησαν καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με την αντίστοιχη, περσινή χρονιά. Απέδειξαν ότι είχαν την ψυχολογία να ανταπεξέρθουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς αν και ουσιαστικά δεν ήταν στην καλύτερή τους κατάσταση, ζήτησαν τη διάκριση και τελικά την κατάφεραν. Τους είχα πει ότι δεν πρέπει να τα παρατήσουν λόγω της πισίνας αλλά ν’ αποδείξουν ποιοι είναι. Θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο που δεν έπιασαν τα όρια για την Εθνική ομάδα κάποιοι αθλητές μας όπως η Στέλλα Καλογεροπούλου, η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, ο Βερναδάκης και ο Ψαρουδάκης ήταν η προπόνηση που δε μπόρεσαν να κάνουν το προηγούμενο διάστημα, μιας και οι χρόνοι που σημείωσαν ήταν ελάχιστα κάτω από το όριο».

 

 

Σίγουρα όλες αυτές οι επιτυχίες και τα μηνύματα που εξέρχονται από το Χειμερινό πρωτάθλημα αποδεικνύουν τις δυνατότητες των αθλητών του Ν.Ο.Χ., η έφορος τεχνικής κολύμβησης του οποίου, Άννα-Μαρία Ζουμαδάκη, απευθύνει έκκληση να λυθεί άμεσα και οριστικά το ζήτημα με το πετρέλαιο στο κολυμβητήριο Χανίων, καθώς σε άλλη περίπτωση θα υποθαλφτεί το μέλλον και του τμήματος και γενικότερα του Ομίλου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook